29 Ağustos 2011 Pazartesi

Bora'nın Kehribar Kolyesi (Amber Teething Necklace)

Bu diş çıkarma denen zorlu ve uzun soluklu mücadelede bir yardımcımız var: kehribar kolye (amber teething necklace).

Bu bebek için hazırlanmış özel kehribar kolye, küçük kehribar taşlarından oluşuyor. Her bir taş, arada bir düğüm atılarak sağlam bir ipe dizilmiş. Yani bir yerden kopsa bile çocuğunuz için bir risk oluşturmuyor, dağılmıyor.

Genel mantık da şöyle: Kehribar taşı (amber), bebeğin teni ile temas edince antienflamatuar etkisi olan bir nevi bir reçine salgılıyormuş. Bu salgı da, diş çıkardığı için ağrı, sızı ve stres içinde olan bebeciğimizi rahatlatıyormuş.

Ben bu tüyoyu anne-bebek yogası derslerimizi aldığımız Sibel Hoca'dan duydum ve öğrenir öğrenmez de Amazon'dan sipariş ettim. Sağolsun bizim Bora'nın bir numaralı favorisi Pınar Teyzesi New York'tan gelirken getirdi bizimkinin Amazon siparişini :))) O gün bugündür de takıyor bizimki kolyesini.

Önceleri işe yarayıp yaramadığını anlayamıyorduk ama geçenlerde kolyesini takmayı unuttuğumuz bir gün baktık bizimki normalden daha fazla söyleniyor, dedik herhalde işe yarıyor bu kolye :)
 

Bu resimde Bora'nın tişörtünün üstünde kalmış kolye ama normalde tenine temas etsin diye tişörtün içinde duruyor.

Bence bu kolyenin tek bir dezavantajı var, o da toplum baskısına neden olması! Genellikle çocuğa su içirmediğimiz için karşı karşıya geldiğimiz "teyze baskısı", bu kolye konusunda da belirebiliyor: Aman kolyeyi yemesin yutmasın, yok kolye boynunu sıkmasın gibi ince baskılar gelebiliyor. Bu arada çok önemli bir not: "Teyze" dediğimiz kişinin yaşı yok. Son derece genç teyzelerle de karşılaştım ben şu ana kadar :))))

10 yorum:

  1. Bende bebegim icin bu kolyelerden aldim bu gun daha kullanmaya baslamadim kolyeyi 15 gunde bir tuzlu suda bir gece bekletmeniz ve ya toprakta bekletmeniz gerekiyormus eczaci hanim oyle soyledi umarim benimkizimda da ise yarar :)

    YanıtlaSil
  2. Nerden bulabiliriz bu kolyeyi

    YanıtlaSil
  3. Kehribar bebek diş kolyelerinin artık www.verazeyn.com da olduğunu biliyor musunuz? :)

    YanıtlaSil
  4. Biz oğlum için www.totsandmore.com.tr den aldık. Siparişin ertesi günü çok şık bir paketle elimizdeydi. Profesyonel ve çok ilgili bir firma.Ay-Ay ın yazdığı tuzlu suda bekletme konusunu ilk defa duyuyorum. Faydasını epeyce gördük ama birde öyle deneyelim bakalım.

    YanıtlaSil
  5. Bizde kolyemizi totsandmore'dan aldik aldkktan sonra 2-3 dk akan ilik suyun altında tutulması yeterli

    YanıtlaSil
  6. Bizde kolyemizi totsandmore'dan aldik aldkktan sonra 2-3 dk akan ilik suyun altında tutulması yeterli

    YanıtlaSil
  7. %100 Gerçek Baltık Kehribar Bebek Diş Kolyeleri için http://kehribarsepeti.com 'a bekleriz :)

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. sertifikalı gerçek baltık kehribar bebek diş kolyeleri için www.takikehribar.com adresinden temin edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sertifikalarınızı kim veriyor? Hangi laboratuvar veya denetim kurumu denetliyor? Her bir ürüne ait ayrı ayrı analiz sonucu ve sertifika var mı, yoksa sizin sertifikalarda "kartvizit" sertifikalardan mı?

      Sil